Porc de mare (peste cu tepi ce traieste in Mediterana)
PrinteazaPorc de mare din: fileuri de peste, lamaie, sos olandez, cartofi, marar, sare, piper, unt, faina, lapte nefiert, supa.
Ingrediente:
- 6 fileuri de peşte
- 1 lămâie
- 1 cană cu sos olandez
- 1 kg cartofi
- 6-8 tije de mărar verde
- sare
- piper măcinat
- 1 lingură de unt
- 1 lingură de făină
- 1 pahar de lapte nefiert
- 1 pahar de supă
Mod de preparare:
Porc de mare: Curăţaţi fileurile de peşte de oase şi spălaţi-le în apă călduţă, apoi uscaţi fiecare fileu cu şerveţele.
Aşezaţi o folie de aluminiu pe masă, presăraţi pe ea sare grunjoasă şi puţin piper măcinat, puneţi fileurile unul lângă altul, strângeţi folia şi prindeţi-o cu agrafe la capete. Puneţi să fiarbă apa într-o cratiţă cu pereţii înalţi şi când dă în clocot aşezaţi folia cu peştele în sita de inox, lăsaţi să stea deasupra cratiţei 1/2 oră, apoi scoateţi folia şi lăsaţi să se răcească 10 min.
Spălaţi cartofii, fierbeţi-i în coajă timp de 1/2 oră; scurgeţi apa, curăţaţi cartofii, aşezaţi-i pe farfuriile pentru servit.
Scoateţi peştele din folie şi împărţiţi-1 pe farfurii. Stropiţi cu multă zeamă de lămâie.
Faceţi sosul: 1 lingură de unt se înmoaie pe foc mie, de adaugă 1 lingură de faină, se omogenizează, se subţiază cu 1 pahar de lapte nefiert şi 1 pahar de supă, se fierbe 10 min.
Se adaugă smântână şi gălbenuşul fiert dat pe răzătoarea mică. Se sărează după gust.
Serviţi peştele acoperit cu sos, lângă pâine prăjită şi vin alb.
Pofta buna!