Porc marinat in bere
PrinteazaPorc marinat in bere din: carne de porc, bere, mustar, sare, piper, oregano, usturoi.
- 2 kg carne de porc
- 2 l bere blondă
- 100 g muştar iute
- oregano
- curry
- boia dulce piper negru
- piper amestec
- sare
- 2 căpăţâni de usturoi
Mod de preparare:
Carnea se taie feliuţe groase de cca 2 cm. Se condimentează cu sare, piper, piperul amestec, boiaua şi oregano. Bucăţelele de carne se aşază pe rând, întinse bine, într-un vas, se adaugă curry şi puţin usturoi.
Separat se amestecă uşor muştarul, după care se toarnă treptat berea, ca la maioneză. După ce compoziţia a făcut spumă, se toarnă peste carnea condimentată. Se acoperă cu un capac şi se dă la rece 1 zi.
Carnea se frige pe grătarul încins.
Pofta buna!