Porc cu morcovi si nuci de Caju
PrinteazaPorc cu morcovi si nuci de Caju din: fleica de porc, sare de mare, scortisoara, usturoi, ghimbir, ras el hanout, miere, supa de pui, morcov, ceapa, prune uscate, nuci de caju.
Ingrediente:
- 2×500 g fleica de porc
- 1 lingura sare de mare
- 1 baton de scortisoara
- 3 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 cm ghimbir, taiat felii
- 1 lingura ras-el-hanout sau boia iute
- 100 g miere
- 600 ml supa limpede de pui
- 300 g morcov, taiat segment
- 3 cepe, taiate in doua
- 50 g prune uscate, tocate
- 75 g nuci de Caju, rumenite
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 7/220C. Opareste carnea de porc si apoi usucă cu prosop de hârtie.
Aşază carnea frecată cu sare grunjoasă pe grătarul pus deasupra tăvii de copt şi dă la cuptor 20 min, până când devine crocantă.
Scoate tava din cuptor şi micşorează temperatura la semnul 4/180°C.
Indepărtează grăsimea din tavă şi grătarul şi pune carnea direct în tavă cu scorţişoara, usturoiul şi ghimbirul şi boiaua.
Toarnă mierea şi 400 ml din supa de pui în jurul bucăţii de carne, acoperă cu folie de aluminiu şi dă din nou la cuptor 2 ore.
Adaugă morcovul, esalotele, prunele uscate şi restul de supă. Dă din nou la cuptor 30 min, neacoperit.
Presară nucile de Caju, verdeaţa şi lasă să se odihnească 10 min. Serveşte cu sosul din tavă.
Porc cu morcovi si nuci de Caju
Pofta buna!