Porc cu orez mexican şi salsa de avocado
PrinteazaPorc cu orez mexican şi salsa de avocado din: spata de porc, pasta de ardei iute, chimion, zahar, ulei, orez, fasole rosie, avocado, coriandru, lime si ardei iuti murati.
- 400 g spata de porc, taiata in cubulete cu latura de 3 cm
- 2 linguri pasta de ardei iute
- cate 2 lingurite de chimion macinat si paprika afumata
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingurita de ulei
- 100 g orez basmati
- 400 g fasole rosie din conserva, scursa si clatita
- 1 avocado, taiat bucati
- 1 ceapa rosie mica, tocata fin
- 1 mana de coriandru, tocat grosier
- 1 lime, 1/2 stoarsa, 1/2 taiata felii
- 2 linguri de ardei iuti murati, clatiti si feliati
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C/gaz 4. Amestecă 1 lingură din pasta de ardei iute, chimionul, paprika şi zahărul într-un bol.
Asezonează carnea şi tăvăleşte-o prin condimente. Aşaz-o într-o tavă, stropeşte-o cu ulei şi dă-o la cuptor 20 de minute, până se înmoaie.
Intre timp, fierbe orezul conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi scurge-l bine. Pune-l înapoi în cratiţa în care a fiert, adaugă fasolea şi păstrează la cald, acoperit cu un capac.
Intr-un bol mic, amestecă avocado cu ceapa roşie, aproape tot coriandrul, restul de pastă de ardei şi zeama de lime, apoi asezonează.
Serveşte orezul şi fasolea cu salsa de avocado, carnea de porc, feliile de ardei iute, feliile de lime şi restul de coriandru.
Porc cu orez mexican şi salsa de avocado
Pofta buna!