Porc cu pere si cartofi
PrinteazaO reteta delicioasa de porc cu pere si cartofi din: fleica de porc, pere, cartofi, cimbru verde, usturoi, ulei, sare si piper.
- 1 kg fleica de porc
- 4 pere mari
- 6 cartofi mari
- cateva fire de cimbru verde
- 2-3 catei de usturoi
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneti cartofii bine spalati la fiert, in coaja, in apa cu putina sare. Taiati carnea in cubulete, condimentati-le cu sare si piper. Eventual, le puteti rumeni 10 minute , pentru un plus de aroma.
Ungeti o tava cu ulei si puneti un strat subtire de carne. Peste aceasta repartizati cimbru. Peste carne asezati perele taiate in cubulete (curatate sau nu de coaja, dupa plac.)
Pisati usturoiul si repartizati-l uniform peste ingrediente. Curatati cartofii fierti si lasati la racit. Taiati-i rondee foarte, foarte subtiri. Asezati deasupra ingredientelor din tava feliile de cartofi suprapuse de jumatate, ca niste solzi de peste.
Stropiti cartofii cu ulei si puneti tava la cuptor, la foc potrivit. Tineti tava in cuptor pana cand cartofii se rumenesc uniform.
Porc cu pere si cartofi
Pofta buna!