Porc cu pere si pastarnac

Printeaza

O reteta savuroasa de Porc cu pere si pastarnac din: muschi de porc, ulei de masline, vin, pere, morcovi, pastarnac, patrunjel, unt, frunze de salvie, sare, piper si nucsoara.

Ingrediente:Porc_cu_pere_si_pastarnac

  • 1,5 kg muschi de porc, bucata intreaga
  • 5 linguri ulei de masline
  • 250 ml vin alb
  • 3 pere
  • 3 morcovi
  • 2 radacini de pastarnac
  • 2 radacini de patrunjel
  • 100-150 g unt
  • frunze de salvie
  • sare
  • piper
  • nucsoara

 

Mod de preparare:

Legaţi muşchiul de porc cu aţă alimentară la distanţă de 1-1,5cm. Puneţi-l într-o tigaie cu ulei, la foc iute şi rumeniţi-l pe toate părţile.

Lăsaţi-l puţin la răcit, condimentaţi-l cu sare, nucşoară şi piper şi ungeţi-l în strat gros cu unt. Puneţi-l apoi într-o tavă, turnând deasupra uleiul în care s-a rumenit şi vinul.

Ţineţi tava la cuptor, la foc potrivit. Stropiţi muşchiul din când în când cu sosul format în tavă. După 60 de minute, puneţi în tavă rădăcinoasele curăţate şi tăiate în jumătăţi.

Stropiţi şi legumele cu sosul din tavă, din când în când. Dacă sosul scade, adăugaţi apă şi vin.

După alte 30 de minute, adăugaţi perele tăiate în jumătăţi. Când muşchiul este bine copt, fraged, tăiaţi şi eliminaţi aţa alimentară şi lăsaţi-l la răcit.

Tăiati-l pe urmele lăsate de ata alimentară. Ornaţi cu frunze de salvie înainte de servire.

Porc cu pere si pastarnac

Porc_cu_pere_si_pastarnac

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.