Dieta Keto – Meniu pentru o saptamana. Ziua 1: Mic dejun: Omletă cu bacon și brânză deasupra, servită cu o salată de spanac și ulei de măsline. Prânz: Pui la grătar cu broccoli cu unt deasupra. Cină: Somon copt în unt cu sparanghel. Ziua 2: Mic dejun: Ouă fierte tari cu avocado și felii […]
Porc cu pere si rădăcinoase
PrinteazaPorc cu pere si rădăcinoase din: muschi de porc, ulei de masline, vin, pere, morcovi, pastarnac, patrunjel, unt, frunze de salvie, sare, piper si nucsoara.
Ingrediente:
- 1,5 kg muschi de porc, bucata intreaga
- 5 linguri ulei de masline
- 250 ml vin alb
- 3 pere
- 3 morcovi
- 2 radacini de pastarnac
- 2 radacini de patrunjel
- 100-150 g unt
- frunze de salvie
- sare
- piper
- nucsoara
Mod de preparare:
Porc cu pere si rădăcinoase: Legaţi muşchiul de porc cu aţă alimentară la distanţă de 1-1,5cm. Puneţi-l într-o tigaie cu ulei, la foc iute şi rumeniţi-l pe toate părţile.
Lăsaţi-l puţin la răcit, condimentaţi-l cu sare, nucşoară şi piper şi ungeţi-l în strat gros cu unt.
Puneţi-l apoi într-o tavă, turnând deasupra uleiul în care s-a rumenit şi vinul.
Ţineţi tava la cuptor, la foc potrivit. Stropiţi muşchiul din când în când cu sosul format în tavă. După 60 de minute, puneţi în tavă rădăcinoasele curăţate şi tăiate în jumătăţi.
Stropiţi şi legumele cu sosul din tavă, din când în când. Dacă sosul scade, adăugaţi apă şi vin.
După alte 30 de minute, adăugaţi perele tăiate în jumătăţi. Când muşchiul este bine copt, fraged, tăiaţi şi eliminaţi aţa alimentară şi lăsaţi-l la răcit. Tăiati-l pe urmele lăsate de ata alimentară.
Ornaţi cu frunze de salvie înainte de servire.
Pofta buna!
Dieta Keto – Meniu pentru o saptamana
Imi place