Porc picant cu masline la cuptor
PrinteazaPorc picant cu masline la cuptor din: muschiulet de porc, boia iute, coriandru, ceapa, vin rosu, ulei, sare, piper, masline negre, masline verzi, muguri de pin, salata verde, patrunjel.
- 500 g muschiulet de porc
- 1/2 lingurita rasa boia iute
- 1 lingurita rasa coriandru maruntit
- 3 cepe potrivite
- 250 ml vin rosu
- ulei
- sare
- piper
pentru decor:
- 250 g mix de masline negre si verzi fara samburi
- 100 g muguri de pin (optional)
- salata verde
- patrunjel
Mod de preparare:
Speli carnea de porc, o scurgi şi o usuci pe şerveţele de bucătărie. O tai cubuleţe şi o amesteci într-un bol cu ulei, boia iute şi coriandru măcinat.
Dai la rece şi laşi la marinat o oră.Căleşti carnea de porc într-o tigaie antiaderentă cu puţin ulei.
Dai deoparte şi o pui într-un vas termorezistent, cu tot cu sosul rezultat.Cureţi cepele şi le speli. Le scurgi şi apoi le tai rondele, încingi puţin ulei într-o tigaie antiaderentă şi căleşti ceapa până se înmoaie.
Adaugi vinul roşu şi mai laşi să fiarbă 5 minute.
Pui ceapa peste carnea de porc din vas, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi la cuptor 30 de minute, între timp, pui mugurii de pin în măslinele negre şi verzi.
Scoţi mâncarea de la cuptor şi o serveşti caldă, pe o farfurie decorată cu măsline, frunze de salată şi pătrunjel.
Porc picant cu masline la cuptor
Pofta buna!