Porc prăjit cu ghimbir şi miere

Printeaza

O reteta de porc prajit cu ghimbir si miere din: taitei cu ou, amidon, sos de soia, miere, ulei de floarea soarelui, muschi de porc, ghimbir, ardei rgas verde, fasole mangetout si seminte de susan.

Ingrediente:Porc prăjit cu ghimbir şi miere

  • 2 gheme de taitei cu ou
  • 2 lingurite de amidon
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 250 g muschi de porc, taiat in bucati medii
  • 1 bucata de ghimbir cat degetul, tocata fin
  • 2 catei de usturoi, tocati fin
  • 1 ardei gras verde, curatat de seminte si taiat felii
  • 100 g fasole mengetout
  • 1 lingurita seminte de susan

 

Mod de preparare:

Se aduce la punctul fierbere o cratiţă cu apă cu sare şi se prepară tăieţeii conform instrucţiunilor de pe pachet. între timp, se amestecă amidonul cu o lingură de apă, apoi se adaugă sosul de soia şi mierea; se pune deoparte.

Se încinge uleiul la foc tare. Se adaugă carnea de porc şi se ţine pe foc două minute, până ce s-a rumenit peste tot. Se adaugă ghimbirul, usturoiul, ardeiul şi fasolea. Se mai ţine pe foc două minute.

Se scade focul, apoi se adaugă sosul, amestecând mereu. Se ţine pe foc până ce sosul se îngroaşă. Se împart tăieţeii scurşi în două boluri. Se pun carnea de porc şi legumele deasupra şi se finalizează cu o ploaie de seminţe de susan.

Porc prăjit cu ghimbir şi miere

Porc prăjit cu ghimbir şi miere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.