Carne de porc prajita in sos de bere din: cotlete de porc, morcovi, ceapa, telina, sare, piper, chimen, unt, bere, patrunjel. Ingrediente: 2 morcovi 2 cepe 1 căpăţână de usturoi 1 tijă de ţelină 4 cotlete de porc cu grăsime, de 200 g fiecare sare piper proaspăt măcinat 1 lingură de chimen 2 linguri de […]
Porc cu sos dulce-acrişor de ceapă
PrinteazaPorc cu sos dulce-acrişor de ceapă din: orez, muschi de porc, piper, ceapa rosie, otet de mere, sirop de artar si patrunjel.
- 250 g orez basmati si salbatic
- 600 g muschi de porc, taiat in felii de 4 cm grosime
- 2 linguri de piper negru, macinat grosier
- 1 ceapa rosie mare, taiata felii
- 150 ml otet de mere
- 75 ml sirop de artar
- 1 legatura mica de patrunjel, tocat
Mod de preparare:
Fierbe orezul în suficientă apă, conform instrucţiunilor de pe pachet. Scurge-l, pune înapoi în oală şi acoperă pentru a se păstra cald.
Intre timp, asezonează carnea cu piper negru şi puţină sare. încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie mare.
Prăjeşte medalioanele de porc pe ambele părţi, până se rumenesc, apoi pune-le deoparte ca să se odihnească.
Adaugă restul de ulei şi ceapa în tigaie.
Căleşte-o 5 minute, apoi toarnă oţetul şi fierbe 1 minut. Adaugă siropul de arţar, apoi pune înapoi în tigaie friptura de porc şi mai lasă 5 minute.
Serveşte carnea împreună cu sosul astfel obţinut, orez şi pătrunjel presărat deasupra.
Porc cu sos dulce-acrişor de ceapă
Pofta buna!
poate iti place si:
Carne de porc cu sos picant
Carne de porc cu sos picant din: carne de porc, ceapa, pasta de chili, fulgi de chili, sos de soia, zahar, usturoi, ghimbir, ulei de susan, seminte de susan, ulei de canola. Ingrediente: 450 g carne de porc, felii subtiri 1/2 ceapa, feliata 3 linguri pasta de chili 2 linguri de fulgi de chili 1 […]
Pofta buna!
imi place mult reteta de sos