Porc cu Sos de Menta si Iaurt

Printeaza

Porc cu Sos de Menta si Iaurt. Este o sursa excelenta de proteine de inalta calitate, esentiale pentru dezvoltarea si repararea muschilor.

Iaurtul grecesc este bogat in probiotice, care sprijina sanatatea digestiva si imunitatea.

Menta are proprietati antioxidante si digestive, ajutand la ameliorarea problemelor digestive si la imbunatatirea respiratiei.

Lamaia este o sursa excelenta de vitamina C, care intareste sistemul imunitar si imbunatateste absorbtia fierului.

Usturoiul adauga proprietati antibacteriene si antioxidante, care ajuta la intarirea sistemului imunitar

 

Ingrediente:

  • 500 g de carne de porc (cotlet, muschi) – Carnea de porc este o sursa excelenta de proteine si vitamine din complexul B, esentiale pentru energie si metabolism.
  • 2 linguri de ulei de masline extra-virgin – Uleiul de masline adauga o savoare bogata si contine grasimi sanatoase pentru inima.
  • 200 g de iaurt grecesc – Iaurtul grecesc adauga o textura cremoasa si este bogat in proteine si probiotice, care sprijina sanatatea digestiva.
  • 1 legatura de menta proaspata – Menta adauga o nota de prospetime si are proprietati antioxidante si digestive.
  • 1 lamaie (zeama si coaja rasa) – Lamaia ofera un gust proaspat si acidulat si este bogata in vitamina C, care intareste sistemul imunitar.
  • 3 catei de usturoi – Usturoiul adauga o aroma intensa si are proprietati antibacteriene si antioxidante.
  • 1 lingura de miere – Mierea adauga o dulceata naturala si are proprietati antibacteriene.
  • Sare si piper dupa gust – Sarea si piperul completeaza aromele si adauga un plus de savoare.
  • Patrunjel proaspat pentru decor – Patrunjelul adauga prospetime si este bogat in vitamine si minerale.

 

Modul de Preparare

Taie carnea de porc in bucati mici. Carnea de porc este o sursa bogata de proteine si vitamine din complexul B, esentiale pentru sanatate.

Intr-un bol mare, combina zeama si coaja rasa de lamaie, mierea, usturoiul tocat marunt, sare si piper.

Adauga bucatile de carne de porc si lasa-le la marinat timp de 30 de minute. Marinarea ajuta la intensificarea gustului si fragezirea carnii.

Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu. Uleiul de masline adauga grasimi sanatoase si antioxidanti.

Adauga bucatile de carne de porc in tigaie si gateste-le pana devin aurii si bine gatite, aproximativ 8-10 minute. Carnea de porc bine gatita este o sursa excelenta de proteine de inalta calitate.

Intr-un bol mic, combina iaurtul grecesc, menta tocata marunt, sare si piper dupa gust. Amesteca bine pentru a obtine un sos omogen. Iaurtul grecesc adauga cremozitate si probiotice, iar menta ofera prospetime si beneficii digestive.

Pune carnea de porc pe farfurii si toarna sosul de menta si iaurt deasupra. Decoreaza cu patrunjel proaspat tocat. Patrunjelul adauga prospetime si nutrienti suplimentari.

Reteta Porc cu Sos de Menta si Iaurt

  • Timp de pregatire: 15 minute
  • Timp de marinare: 30 minute
  • Timp de gatire: 15 minute
  • Timp total: 60 minute

Valori Nutritionale (per portie de 250 g)

  • Calorii: 350 kcal
  • Proteine: 30 g
  • Carbohidrati: 10 g
  • Grasimi: 20 g
  • Fibre: 2 g
  • Vitamina A: 10% din DZR (Doza Zilnica Recomandata)
  • Vitamina C: 25% din DZR
  • Calciu: 15% din DZR
  • Fier: 15% din DZR

Reteta este o alegere perfecta pentru o masa savuroasa si racoritoare.

Pentru a te bucura de toate beneficiile acestei retete, este recomandat sa folosesti ingrediente proaspete si de calitate.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.