Porc cu sos de migdale

Printeaza

O reteta de porc cu sos de migdale din: ulei vegetal, spata de porc, pasta de tomate, supa de pui, coaja si suc de portocala, scortisoara, cimbru, ceapa, usturoi, rosii cherry, tortillas, fulgi de migdale, stafide, coridandru, chimion, pasta de ardei iute, ciocolata, ridichi, avocado, suc de lime si ardei iute.

Ingrediente:Porc cu sos de migdale

  • 1 lingură de ulei vegetal
  • 750g spată de porc fără os, tăiată în bucăţi mari
  • 1 linguriţă pastă de tomate
  • 200ml supă de pui gata făcută
  • fâşii de coajă şi sucul de la 1 portocală
  • 1 baton de scorţişoară
  • 2 crenguţe de cimbru

pentru sos:

  • 2 cepe, tăiate în bucăţi
  • 2 căţei de usturoi
  • 250g de roşii cherry
  • 2-3 linguri de ulei vegetal
  • 2 pungi de tortillas
  • 50g fulgi de migdale
  • 50g de stafide
  • 2 linguriţe de coriandru măcinat
  • 2 linguriţe de chimion măcinat
  • 1-2 linguriţe pastă de ardei iute
  • 25g de ciocolată, tocată mărunt

pentru sos:

  • 200g de ridichi, curăţate şi tăiate în felii subţiri
  • 2 avocado, tocaţi
  • sucul de la 2 limes
  • 1 legătură de coriandru, doar frunzele
  • 1-2 ardei iuţi verzi, tocaţi mărunt

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte uleiul într-un vas cu capac. Se prăjeşte carnea de porc 10 minute, până devine aurie peste tot, se adaugă paste de tomate şi se mai lasă pe foc 1 minut. Se toarnă supa de pui, se adaugă fâşiile de coajă de portocală şi sucul, scorţişoara şi cimbrul. Se aduce la fierbere, se dă focul mai mic, se acoperă cu capac şi se mai lasă pe foc 1½ h.

Între timp se face sosul mole. Se încălzeşte o tigaie nonaderentă şi se prăjesc ceapa şi căţeii de usturoi întregi, fără ulei, 5 minute, amestecând încontinuu, până când se înmoaie şi se înnegresc puţin. Se răstoarnă într-un blender. Se adaugă roşiile în tigaia în care s-a prăjit ceapa. Se lasă pe foc 3 minute, până când încep să se înnegrească. Se adaugă şi ele în blender. Se adaugă o lingură de ulei în tigaie. Se prăjeşte una dintre tortillas 1 minut pe fiecare parte, până devine aurie.

Se rupe în bucăţi şi se adaugă şi ea în blender. Se mai adaugă ulei în tigaie dacă mai este nevoie. Se prăjesc şi fulgii de migdale 3 minute, până când devin aurii. Se adaugă în blender. Se adaugă în tigaie stafidele, coriandrul şi chimionul şi se lasă pe foc 1-2 minute, până când se umflă stafidele. Se adaugă şi ele în blender împreună cu pasta de ardei iute şi ciocolata tocată mărunt. Se pasează totul, până când se obţine o pastă grunjoasă. Se lasă pasta în blender.

Cu ajutorul unei spatule cu găuri, se scoate carnea din cratiţă şi se lasă la răcit. Apoi, folosind o furculiţă sau doar degetele, se rupe toată carnea în fâşii. Se aruncă din cratiţă scorţişoara, coaja de portocală şi crenguţele de cimbru. Se adaugă în blender puţin din sosul pe care l-a lăsat carnea. Se amestecă. Se răstoarnă pasta din blender în sosul lăsat de carne în cratiţă. Se lasă pe foc 10-15 minute. Se adaugă fâşiile de carne în cratiţă şi se mai lasă 20 de minute pe foc. Se asezonează cu sare şi piper după gust.

Se poate pregăti până în acest stadiu cu până la două zile în avans şi păstra la frigider. La congelator ţine până la trei luni.

Chiar înainte de servire, se pun tortillas la cuptorul cu microunde, ca să se încălzească. Se pun laolaltă toate ingredientele pentru sos şi se asezonează bine cu sare şi piper. Se aşază totul pe masă. Se pune sosul mole cu carne peste o tortilla, se stropeşte cu sos, se rulează şi se mănâncă.

Porc cu sos de migdale

Porc cu sos de migdale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.