Porc cu sos de vin si mere
PrinteazaPorc cu sos de vin si mere din: carne de porc, mere golden, unt, rozmarin, vin rosu sec, vin alb sec, apa, ceapa, coaja de lamaie, ulei de masline, sare, piper.
- 600 g carne de porc
- 3 mere golden
- unt
- 4 crenguţe de rozmarin
- 250 ml vin roşu sec
- 100 ml vin alb sec
- 100 ml apă
- 1 ceapă
- coaja rasă de la 1 lămâie
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru sosul de vin, într-o crăticioară pui vinul roşu, coaja rasă de la o lămâie, 2 crenguţe de rozmarin, sare, piper şi ceapa tăiată înainte mărunt.
Laşi sosul la fiert, până scade considerabil, după care pui o bucăţică de unt (cca 25 g) şi amesteci. Sosul îl strecori şi îl laşi ia răcit.
Pui într-o tigaie puţin ulei de măsline, 2 crenguţe de rozmarin şi carnea de porc, tăiată bucăţi.
Carnea o prăjeşti şi pe o parte şi pe alta, după care torni 150 ml apă. O laşi la fiert, până apa scade complet, iar carnea s-â prăjit uniform pe ambele părţi.
In cazul în care carnea nu e moale, după cei 150 ml apă mai. poţi adăuga apă şi laşi în continuare la fiert, până, devine moale.
Cureţi merele, le tai cuburi şi le pui într-o crăticioară cu puţin unt şi sare. Le laşi puţin la prăjit, după care le stingi cu vinul alb.
Le laşi pe foc, până scade vinul. Carnea de porc, cu sosul de vin şi merele pot fi servite imediaf, puţin călduţe.
Porc cu sos de vin si mere
Pofta buna!