Porc cu sparanghel şi bulgur

Printeaza

Porc cu sparanghel şi bulgur din: carne de porc, sparanghel, bulgur, morcov, ardei capia, ghimbir, alune, stafide, zahar, sos de soia, sare, piper, ulei, marar, pasta de ardei iute.

Ingrediente:

  • 500 g carne de porc
  • 500 g sparanghel
  • 200 g bulgur
  • un morcov
  • un ardei capia
  • ghimbir ras
  • 100 g alune
  • 25 g stafide
  • două linguriţe cu zahăr tos
  • două linguri de sos de soia
  • sare
  • piper
  • ulei
  • mărar
  • pastă de ardei iute

 

Mod de preparare:

Porc cu sparanghel şi bulgur: Carnea de porc se curăţă de grăsime, se spală, se taie bucăţi mai mici şi se condi­mentează.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se prăjeşte carnea, se scoate cu o spumieră şi se pune într-un castron.

Se presară ardeiul capia şi morcovul tăiat cubuleţe, un sfert de cană cu apă şi se lasă să fiarbă până se înmoaie.

Se adaugă zahărul tos, o lin­guriţă de ghimbir ras, sosul de soia, alunele şi stafidele. Se adaugă carnea de porc, se amestecă şi se prăjeşte la foc mic cinci minute.

Sparanghelul se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se aşază pe un platou. Se fierbe jumătate de litru de apă, se adaugă puţină sare, o lingură de ulei şi bulgurul.

Se lasă să se umfle, se pune pe un platou şi se serveşte alături de sparanghelul cald şi carnea de porc cu sos de soia, presărate cu mărar tocat.

La sosul pentru carnea de porc se mai poate adăuga şi puţină pastă de ardei

 

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.