Porc în stil mediteraneean
PrinteazaPorc în stil mediteraneean din: vanata, dovlecel, file de porc, ulei de masline, sare, piper si bacon.
Ingrediente:
- 1 vânătă
- 1 dovlecel
- 400 g file de porc
- 2 ardei iuţi uscaţi
- 4 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- 100 g bacon feliat
Mod de preparare:
Porc în stil mediteraneean: Se pregătesc legumele. Se taie vinetele şi dovleceii în felii groase de 0,5 cm şi carnea se taie felii groase de cca 1 cm.
Se pisează ardeii iuţi în mojar şi se amestecă mai întâi cu ulei, apoi cu sare şi piper.
Se clădesc turnuleţe din câte o felie de dovlecel, de vânătă şi de carne. Se ung cu marinată şi se înfăşoară în câte o felie de bacon.
Se frig pe grătar 10-15 minute, întorcându-se o dată, şi se ornează după dorinţă.
Pofta buna!