Porc stir-fry cu caju
PrinteazaPorc stir-fry cu caju din: cotlete de porc, lemongrass, sos de soia, lime, orez, ulei, ceapa, muguri de fasole, varza, caju.
- 600 g cotlete de porc, tăiate în fâşii subţiri
- 2 tije de lemongrass
- 2 linguri sos de soia
- 2 limes, zeama si coaja de la 1 1/2 lime
- 300 g de orez basmati
- 1-2 linguri ulei, pentru prăjit
- 2 legături de ceapă verde, curăţată şi tăiată în treimi
- 300 g muguri de fasole
- 1 varză chinezească (circa 300g), tocată
- 25 g de caju, tocat grosier
Mod de preparare:
Pune carnea de porcîntr-un bol. Amestecă lemongrass-ul cu sosul de soia, coaja şi zeama de lime, apoi toarnă totul peste carne, amestecă şi las-o deoparte.
Umple o oală cu apă şi dă-o în clocot. Adaugă orezul şi găteşte-l conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Intre timp, încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie mare nonaderentă sau un wok, la flacără mare, şi adaugă ceapa verde. Prăjeşte-o 1-2 minute, până devine fragedă şi aurie. Transfer-o într-o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie.
Pune din nou tigaia pe foc. Adaugă carnea de porc împreună cu marinada şi găteşte în stil stir-fry timp de 4-5 minute, la flacără mare, până când carnea este aproape pătrunsă.
Adaugă mugurii de fasole şi varza, apoi găteşte încă 3 minute, până când carnea este bine pătrunsă, iar legumele se frăgezesc uşor. Adaugă ceapa verde, presară caju’şi serveşte cu orez şi semiluni de lime.
Porc stir-fry cu caju
Pofta buna!