Porc stir-fry cu caju

Printeaza

Porc stir-fry cu caju din: cotlete de porc, lemongrass, sos de soia, lime, orez, ulei, ceapa, muguri de fasole, varza, caju.

Ingrediente:Porc_stir_fry_cu_caju

  • 600 g cotlete de porc, tăiate în fâşii subţiri
  • 2 tije de lemongrass
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 limes, zeama si coaja de la 1 1/2 lime
  • 300 g de orez basmati
  • 1-2 linguri ulei, pentru prăjit
  • 2 legături de ceapă verde, curăţată şi tăiată în treimi
  • 300 g muguri de fasole
  • 1 varză chinezească (circa 300g), tocată
  • 25 g de caju, tocat grosier

 

Mod de preparare:

Pune carnea de porcîntr-un bol. Amestecă lemongrass-ul cu sosul de soia, coaja şi zeama de lime, apoi toarnă totul peste carne, amestecă şi las-o deoparte.

Umple o oală cu apă şi dă-o în clocot. Adaugă orezul şi găteşte-l conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Intre timp, încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie mare nonaderentă sau un wok, la flacără mare, şi adaugă ceapa verde. Prăjeşte-o 1-2 minute, până devine fragedă şi aurie. Transfer-o într-o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie.

Pune din nou tigaia pe foc. Adaugă carnea de porc împreună cu marinada şi găteşte în stil stir-fry timp de 4-5 minute, la flacără mare, până când carnea este aproape pătrunsă.

Adaugă mugurii de fasole şi varza, apoi găteşte încă 3 minute, până când carnea este bine pătrunsă, iar legumele se frăgezesc uşor. Adaugă ceapa verde, presară caju’şi serveşte cu orez şi semiluni de lime.

Porc stir-fry cu caju

Porc_stir_fry_cu_caju

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.