Porc la tavă cu praz şi sos de coacăze
PrinteazaO reteta delicioasa de porc la tava cu praz si sos de coacaze din: pulpa de porc, praz, oua, ulei, unt, faina, lapte, coacaze, boia de ardei dulce, cimbru uscat, seminte de coriandru, sare si piper.
- 700 g pulpa de porc
- 1 kg praz
- 2 oua
- 50 ml ulei
- 50 unt
- 2 linguri faina
- 300 ml lapte
- 250 g coacaze
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita seminte de coriandru macinate
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi ştergeţi-o cu şerveţele. Ungeţi carnea cu ulei şi presăraţi-o cu boia, cimbru, coriandru, sare şi piper, după gust.
Puneţi-o într-o tavă, pe hârtie de copt şi coaceţi-o în cuptor, la foc potrivit până când se pătrunde bine şi se rumeneşte frumos.
Curăţaţi şi spălaţi prazul, apoi tăiaţi-l în segmente de circa 10cm. Segmentele de praz tăiati-le pe lung şi amestecati-le cu ouăle, sare şi piper, după gust. Impărţiţi amestecul în 4 şi prăjiţi 4 turtite de praz. Pentru sos, topiţi untul într-o tigaie, adăugaţi făina şi căliţi-o uşor, la foc mic.
Adăugaţi laptele puţin câte puţin, amestecând încontinuu. Când sosul se îngroaşă puneţi coacăzele pasate, potriviţi de sare şi piper şi amestecaţi bine. Serviţi pulpa de porc tăiată în felii subţiri, pusăpe pat de praz şi stropiţi totul cu sos. Ornaţi cu coacăze şi frunze de pătrunjel.
Porc la tavă cu praz şi sos de coacăze
Pofta buna!