Porc la tavă

Printeaza

O reteta de porc la tava din: muschi de porc, ulei, usturoi, boia dulce si iute, supa de carne, vin alb sec, unt, ardei grasi, rosii, foi de dafin, chimen, rozmarin, sare si piper.

Ingrediente:Porc la tavă

  • 1 kg muschi sau pulpa de porc
  • 3-4 linguri ulei
  • 3-4 catei de usturoi
  • boia dulce si iute
  • 200 ml supa de carne
  • 200 ml vin alb sec
  • 50 g unt
  • 2 ardei grasi
  • 2 rosii
  • 2 foi de dafin
  • chimen
  • rozmarin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi muşchiul de pieliţe, îl speli şi-l usuci bine. îl ungi pe toată suprafaţa cu ulei şi îl condimentezi cu chimen, rozmarin, sare şi piper. Il înfăşori în folie alimentară şi îl laşi la rece circa 2-3 ore.

Cureţi ardeii, îi tai fâşii şi îi aşezi într-o tavă. Cureţi roşiile de pieliţe, le tai felii groase şi le adaugi în tavă. Adaugi untul tăiat bucăţele, presari sare şi piper, după gust, apoi in¬troduci tava la cuptor 5 minute. Aşezi peste patul de legume bucata de carne, o pudrezi cu boia, adaugi 200 ml supă de carne, foile de dafin, acoperi cu folie de aluminiu şi introduci tava în cuptor pentru 50 de minute.

Inlături folia, adaugi usturoiul zdrobit, vinul şi o mai laşi la cuptor pentru 20 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra.

Porc la tavă

Porc la tavă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.