Porcheta cu prune si fenicul
PrinteazaPorcheta cu prune si fenicul din: piept de porc, ceapa, usturoi, seminte de fenicul, patrunjel, boia de ardei, supa de legume, vin, ulei, fenicul, prune uscate, lamaie, sare si piper.
- 2,5 -3 kg piept de porc dezosat, fara sorici (bucata intreaga)
- 3 cepe
- 4-5 catei de usturoi
- 1 lingura seminte de fenicul macinate
- 4-5 ramurele de rozmarin
- 2 legaturi de patrunjel
- 1 lingura boia de ardie dulce
- 1 lingurita rasa boia de ardei iute
- 300 ml supa de legume
- 200 ml vin alb sec
- 100 ml ulei
- 4-5 bucati de fenicul/andive
- 500 g prune uscate afumate
- 1 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecaţi într-un castron o ceapă şi căţeii de usturoi, date pe răzătoarea mică, cu seminţele de fenicul, rozmarinul şi pătrunjelul, tocate cât mai mărunt, boiaua dulce şi cea iute, 1 linguriţă sare grunjoasă, 50ml apă şi 50ml ulei.
Omogenizaţi bine compoziţia şi ungeţi cu ea partea dinspre interior a pieptului de porc.
Rulaţi apoi pieptul şi legaţi-l strâns cu ată alimentară, apoi ungeţi-l cu ulei şi presăraţi-l cu sare şi piper.
Puneţi porcheta astfel formată într-o tavă mare, pe hârtie de copt şi puneţi-o la cuptor, la foc mic spre potrivit.
Coaceţi porcheta circa 2,5 ore întorcând-o din când în când pentru a se rumeni uniform pe toate părţile. între timp, curăţafi ceapa rămasă, spălaţi-o şi tăiaţi-o mărunt.
Desfaceti feniculul în foi şi tăiaţi-le julienne. Prăjiţi feniculul, împreună cu ceapa şi prunele în uleiul rămas, până când se caramelizează.
Serviti porcheta numai după ce se mai răceşte puţin, tăiată în felii de circa 1cm grosime, cu garnitură de fenicul, ceapă şi prune caramelizate, totul stropit cu zeamă de lămâie.
Porcheta cu prune si fenicul
Pofta buna!