Porkolt – traditional unguresc
PrinteazaO reteta delicioasa de porkolt din: muschi de vita, ceapa, morcov, telina, foi de dafin, ardei iute, pasta de rosii, faina, sare, piper si ulei.
- 400 g muşchi de vită
- 2 cepe
- 1 morcov
- 50 g ţelină
- 1 foaie dafin
- ardei iute
- 2 linguri pastă de roşii
- 1 lingură făină
- sare
- piper
- 50 g ulei
Mod de preparare:
Carnea de vită o pui într-o tavă cu puţin ulei şi o dai la cuptor. Treptat adaugi apa până când muşchiul devine fraged. Laşi carnea să se rumenească şi o scoţi. Sosul de legume îl pregăteşti aşa: Ceapa tăiată julien, morcovul şi ţelina răzuite fin, ardeiul iute tăiat fâşii le înăbuşi în ulei.
Sosul rezultat de la prăjirea fripturii îl pui peste sosul de legume, adaugi pasta de roşii şi foaia de dafin, lingura de făină, apoi apa, până când se omogenizează compoziţia. Dai la fiert, minimum 20 de minute. Adaugi sare şi piper la sfârşit.
Garnitura se numeşte noke- dli, este de asemenea specific ungurească şi se obţine din găluşte de ou fierte în apă, peste care se pun caş, smântână şi castraveţi muraţi.
Pofta buna!