Porkolt
PrinteazaPorkolt din: carne de porc, ceapa, untura, boia dulce, boia iute, cartofi, lapte, unt, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 kg carne porc
- 5 cepe
- 4 linguri untură
- 1 lingură boia dulce
- 1 linguriţă rasă boia iute
- 1 kg cartofi
- 1 ceşcuţă lapte
- unt
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Porkolt: Se spală carnea şi se taie în cubuleţe. Se pune la prăjit într-o cratiţă cu untură bine încinsă, alături de ceapa tăiată mărunt.
Când ceapa capătă o culoare aurie, se pun sare, piper şi boia şi se toarnă apă caldă deasupra, cât s-o acopere.
Se lasă la foc mic, să clocotească încet. Când ccapa s-a dizolvat complet, se ia vasul de pe foc.
Din cartofii fierţi în apă rece cu puţină sare, după ce sunt curăţaţi de coajă şi s-au pisat cu o furculiţă, se face un piure, adăugând untul şi laptele.
Se servesc împreună.
Poftă bună!