Porkolt

Printeaza

Porkolt din: carne de porc, ceapa, untura, boia dulce, boia iute, cartofi, lapte, unt, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 kg carne porc
  • 5 cepe
  • 4 linguri untură
  • 1 lingură boia dulce
  • 1 linguriţă rasă boia iute
  • 1 kg cartofi
  • 1 ceşcuţă lapte
  • unt
  • sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Porkolt: Se spală carnea şi se taie în cubuleţe. Se pune la prăjit într-o cratiţă cu untură bine încinsă, alături de ceapa tăiată mărunt.

Când ceapa capătă o culoare aurie, se pun sare, piper şi boia şi se toarnă apă caldă deasupra, cât s-o acopere.

Se lasă la foc mic, să clocotească încet. Când ccapa s-a dizolvat complet, se ia vasul de pe foc.

Din cartofii fierţi în apă rece cu puţină sare, după ce sunt curăţaţi de coajă şi s-au pisat cu o furculiţă, se face un piure, adăugând untul şi laptele.

Se servesc împreună.

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.