Porridge cald cu caise

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de porridge cald cu caise din: fulgi sau gris de ovaz instant, lapte degresat, caise, sirop si praf de scortisoara. Acest porridge cu scorţişoară, bogat în caise, este îndulcit cu un sirop de culoare aurie. Este foarte bun şi poate fi preparat în doar câteva minute.

Ingrediente:Porridge cald cu caise

  • 40 g fulgi sau griş de ovăz instant
  • 200 ml lapte degresat
  • 4 caise uscate
  • 1 linguri sirop auriu
  • un praf de scorţişoară măcinată

 

Mod de preparare:

Se fierb laptele şi ovăzul pentru porridge într-o cratită mică, 4-5 minute, amestecând continuu să nu se formeze cocoloaşe. Dacă e prea legat, se mai adaugă puţină apă.

Intre timp, se taie caisele bucăţele. Se toarnă peste porridge siropul şi scorţişoara. Se toarnă apoi porridge-ul într-un castron, se presară caisele şi se serveşte.

Se pot înlocui caisele cu o banană mică. De asemenea se pot presăra alune tocate, pentru a fi crocant, dar astfel adăugaţi 3 g de grasimi.

Porridge cald cu caise

Porridge cald cu caise

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • porridge reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.