Porridge cald cu caise
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de porridge cald cu caise din: fulgi sau gris de ovaz instant, lapte degresat, caise, sirop si praf de scortisoara. Acest porridge cu scorţişoară, bogat în caise, este îndulcit cu un sirop de culoare aurie. Este foarte bun şi poate fi preparat în doar câteva minute.
- 40 g fulgi sau griş de ovăz instant
- 200 ml lapte degresat
- 4 caise uscate
- 1 linguri sirop auriu
- un praf de scorţişoară măcinată
Mod de preparare:
Se fierb laptele şi ovăzul pentru porridge într-o cratită mică, 4-5 minute, amestecând continuu să nu se formeze cocoloaşe. Dacă e prea legat, se mai adaugă puţină apă.
Intre timp, se taie caisele bucăţele. Se toarnă peste porridge siropul şi scorţişoara. Se toarnă apoi porridge-ul într-un castron, se presară caisele şi se serveşte.
Se pot înlocui caisele cu o banană mică. De asemenea se pot presăra alune tocate, pentru a fi crocant, dar astfel adăugaţi 3 g de grasimi.
Porridge cald cu caise
Poftă bună!
Incoming search terms:
- porridge reteta