Porridge de ovaz cu caise uscate

Printeaza

Porridge de ovaz cu caise uscate ovaz, apa, caise, gem de caise, scortisoara, sare de mare, sirop de artar. O idee buna pentru o cina usoara, satioasa si sanatoasa!

retete

Ingrediente:

  • 88 gr ovaz
  • 355 ml apa
  • 4 caise uscate, maruntite
  • 2 linguri gem de caise
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • 1 praf de sare fina de mare
  • Sirop de artar, pentru servire

 

 

Mod de preparare:

Combinati ovazul, apa, caisele, gemul, scortisoara si sarea intr-o craticioara la foc potrivit.

Aduceti la fierbere, reduceti focul la mic si acoperiti cu un capac.

Gatiti, amestecand ocazional, timp de 20-25 minute, pana cand este absorbit tot luchidul.

Daca este necesar, gatiti cateva minute in plus, secretul este ca tot lichidul sa fie absorbit.

Serviti porridge cald, cu sirop de artar, dupa preferinta.

 

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Turtă de ovăz cu caise

Turtă de ovăz cu caise

O reteta de turta de ovaz cu caise din: caise, suc de portocale, portocala, ghimbir, ovaz, zahar brun si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 250 g caise uscate, taiate in sferturi 400 ml suc de portocale 0.5 portocala, coaja rasa 50 g ghimbir cristalizat, taiat in bucati mari 200 g ovaz pentru porridge 3 linguri […]

 

Fulgi de ovăz cu lapte, mere şi stafide

Fulgi de ovaz cu fructe si miere

Se prepară un castron de porridge folosind 50 g fulgi de ovăz şi 300 ml lapte semi-degresat. Se presară cu 2 linguri afine, 1 lingură nuci tăiate şi 1 lingură de miere.   Poftă bună!

 

Tartelete cu aspic de caise

Porridge cald cu caise

O reteta simpla si delicioasa de porridge cald cu caise din: fulgi sau gris de ovaz instant, lapte degresat, caise, sirop si praf de scortisoara. Acest porridge cu scorţişoară, bogat în caise, este îndulcit cu un sirop de culoare aurie. Este foarte bun şi poate fi preparat în doar câteva minute. Ingrediente: 40 g fulgi […]

 

 

Terci de ovaz cu banane si capsuni

Terci de ovaz cu banane si capsuni

O reteta de terci de ovaz cu banane si capsuni din: fulgi de ovaz, scortisoara, zahar, lapte, banane, capsuni si iaurt. Ingrediente: 100 g fulgi de ovaz 1/2 lingurita de scortisoara, plus extra pentru servit 4 lingurite de zahar 450 ml de lapte degresat 3 banane, feliate 400 g capsuni, taiate pe jumatate 150 g […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.