Porridge cu mandarine din: hrisca, lapte de soia, miere, nuci, mandarine, polen. Ingrediente: 150 g hrişcă albă 300 ml lapte de soia 5 linguri pline cu piure de dovleac 2 linguri pline cu miere 1/2 linguriţă scorţişoară 0 mână de nuci 2 mandarine 1 linguriţă polen Mod de preparare: Hrişcă se pune în apă rece […]
Porridge (terci) cu pere
PrinteazaPorridge (terci) cu pere din: hrisca, apa, suc de lamaie, ulei, ghimbir, sirop de artar, pere, unt de arahide, esenta de migdale, scortisoara.
Nemaipomenit pentru micul dejun, satios, aromat si foarte usor de preparat.
Ingrediente:
- 90 gr hrisca
- 235 ml apa
- 23 ml suc proaspat stors de lamaie
- Ulei
- 4 gr ghimbir
- 20 gr sirop de artar sau nectar de agave
- 2 pere mare, taiate cuburi
- 90 ml lapte de migdale
- 32 gr unt de arahide, de cajuu sau de migdale
- 10 ml esenta de migdale
- 1/4 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Intr-un recipient de sticla combinati hrisca cu apa si 80ml suc de lamaie.
Acoperiti si lasati deoparte timp de 8 ore la temperatura camerei.
Incalziti cuptorul la 200C si ungeti o tava cu putin ulei. Combinati restul de suc de lamaie cu ghimbir si sirop de artar intr-un bol.
Incorporati perele si amestecati. Transferati apoi in tava pregatita si dati la cuptor timp de 20-25 minute.
Pastrati apoi deoparte sa se raceasca.
Scurgeti bine hrisca si adaugati in blender impreuna cu perele, lapte, unt, vanilie si scortisoara.
Procesati pana la omogenizare.
Transferati in boluri de servire. Porridge-ul se poate pastra in frigider pana la 2 zile.
Pofta buna!
poate iti place si:
Porridge cu zmeura
O reteta simpla si delicioasa de porridge cu zmeura din: zmeura sau mure, zahar, sare, gris si iaurt degresat. Un griş pufos, de culoare roşu-purpuriu la care se adaugă fructe pentru a da o notă proaspătă acestei gustări calde. Ingrediente: 125 g zmeură sau mure, decongelate, dacă au fost congelate 1 lingură zahăr sare 50 […]
Pofta buna!