Porridge cu mandarine din: hrisca, lapte de soia, miere, nuci, mandarine, polen. Ingrediente: 150 g hrişcă albă 300 ml lapte de soia 5 linguri pline cu piure de dovleac 2 linguri pline cu miere 1/2 linguriţă scorţişoară 0 mână de nuci 2 mandarine 1 linguriţă polen Mod de preparare: Hrişcă se pune în apă rece […]
Porridge cu zmeura
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de porridge cu zmeura din: zmeura sau mure, zahar, sare, gris si iaurt degresat. Un griş pufos, de culoare roşu-purpuriu la care se adaugă fructe pentru a da o notă proaspătă acestei gustări calde.
- 125 g zmeură sau mure, decongelate, dacă au fost congelate
- 1 lingură zahăr
- sare
- 50 g griş
garnitură:
- 2 linguri iaurt degresat natural sau cu aromă de lămâie, opţional
Mod de preparare:
Se iau fructele, păstrându-se câteva pentru ornat, şi se piurează împreună cu 500 ml apă, cu ajutorul unui mixer.
Se strecoară piureul printr-o sită fină de plastic într-o cratiţă mică.
Se adaugă zahăr şi un praf de sare şi se pune pe foc potrivit. Se aduce piureul la fierbere, moment în care se adaugă pe rând grişul fără ca amestecul să fiarbă exagerat.
Se reduce flacăra pe cât posibil şi se mai lasă amestecul să fiarbă molcom 20 de minute, amestecând frecvent, până se îngroaşă.
Se toarnă porridge-ul în două castroane şi se lasă să se răcească 5 minute.
Se serveşte ornat cu fructele puse deoparte şi, opţional, cu iaurt.
Porridge cu zmeura
Poftă bună!
poate iti place si:
Pofta buna!