Portocale caramelizate cu frisca din: portocale, vin, zahar pudra, scortisoara, frisca, menta. Ingrediente: 2 portocale 40 ml lichior de portocale 200 ml vin alb dulce 3 linguri zahăr pudră 1 linguriţă scorţişoară 100 ml frişca frunze de mentă Mod de preparare: Curăţă portocalele de coajă, separă feliile şi curăţă-le de pieliţă, având grija să […]
Portocala caramelizata
PrinteazaPortocala caramelizata din: portocale, zahar, apa, cuisoare, lichior de portocale.
- 6 portocale
- 225 g zahar
- 250 ml apa
- 6 cuisoare
- 2-4 linguri de lichior de portocale sau coniac
Mod de preparare:
Radeti fin coaja de la 2 prortocale şi puneti-le într-un vas mic, acoperiţi cu apă şi fierbeti timp de 5 min.
Scoteti-le şi lăsati-le la scurs. Păstraţi apa; Curăţaţi portocalele de coajă si tăiafi-le în 4 felii orizontale.
Reaşezaţi feliile de portocală în forma iniţială, fixati-le cu o scobitoare şi aşezati-le într-un vas termorezistent;
Puneţi zahărul, apa şi cuişoarele într-un vas şi fierbeti compoziţia la foc mic, amestecând încontinuu până când zahărul se dizolvă.
Fierbeti siropul la foc mare până când începe să se întărească şi să se coloreze.
Luati-l de pe foc şi turnafi-l încet peste apa în care afi fiert coaja de portocală şi puneţi din nou la fiert până când se dizolvă caramelul.
Luaţi de pe foc şi adăugaţi lichiorul; Turnaţi siropul peste portocale, adăugaţi coaja rasă şi acoperiţi vasul.
Lăsaţi să se răcească timp de 3 ore.
Portocala caramelizata
Pofta buna!
poate iti place si:
Muschi umplut cu mere caramelizate
Muschi umplut cu mere caramelizate din: unt, zahar brun, scortisoara, mere, muschi de porc, sare, piper, ulei, suc de portocale. Ingrediente: 1 baton de unt ¼ cana de zahar brun, plus 1 lingura scortisoara 2 mere, cuburi 1 bucata muschi de porc sare si piper dupa gust 2 linguri de ulei vegetal ½ ceasca de […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- portocala caramelizata