Portocale si banane inabusite
PrinteazaO reteta de portocale si banane inabusite din: sirop, portocale, pesmet, faina, grasime vegetala, zahar pudra, banana, lapte degresat si crema de lapte cu oua.
- 1 lingurita sirop auriu
- 2 portocale
- 75 g pesmet alb
- 150 faina de prajituri
- 25 g grasime vegetala light
- 75 g zahar pudra
- 1 banana
- 100 ml lapte degresat
garnitura:
- crema de lapte cu oua
Mod de preparare:
Se umple pe jumătate cu apă un vas în care să încapă un castron de 1 litru şi se dă apa în clocot. Se unge castronul cu ulei, apoi se toarnă siropul. Se rade coaja de la 1 portocală, apoi se stoarce zeama şi se lasă deoparte. Se descojeşte cealaltă portocală, se taie felii subţiri şi se aşază pe fundul castronului.
Se amestecă pesmetul, faina, grăsimea, zahărul, coaja de portocală şi banana strivită, apoi se încorporează laptele şi suc de portocale, bătându-le bine pentru a forma o compoziţie tare. Se toarnă compoziţia în vas, fără a mişca feliile de portocală şi apoi se nivelează.
Se acoperă pudingul cu hârtie şi cu un strat dublu de folie. Se leagă folia cu o sfoară, formând un mâner deasupra castronului, astfel încât să se poată scoate pudingul fierbinte. Se pune castronul peste vasul cu apă, se acoperă şi se lasă la fiert 1 oră şi 30 de minute.
Se completează cu apă fierbinte în timpul fierberii dacă este cazul. Se scoate castronul din vas, se îndepărtează hârtia şi foliile de deasupra. Se desprinde pudingul cu ajutorul unui cuţit cu vârf rotund, se scoate pe o farfurie şi se serveşte cu cremă de lapte şi ouă.
Portocale si banane inabusite
Pofta buna!