Portocale în caramel cu cremă de sherry

Printeaza

O reteta de portocale in caramel cu crema de sherry din: portocale, zahar, suc de portocale, coaja de portocale, zahar tos, smantana, sherry si menta.

Ingrediente:Portocale în caramel cu cremă de sherry

  • 6 portocale
  • 75 g de zahăr nerafinat
  • 100 ml de suc de portocale

Coji de portocale glasate:

  • coaja tăiată felii subţiri de la 3 dintre portocalele de mai sus
  • 250 ml de apă
  • 150 g de zahăr tos

Cremă de sherry:

  • 50 ml de smântână dulce
  • 2 linguri de zahăr pudră, cernut
  • 1-2 linguri de sherry (vin de Xeres]
  • câteva fire de mentă, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Pentru a prepara cojile de portocale glasate, îndepărtaţi toată partea albă din coajă, deoarece are un gust foarte amar, apoi tăiaţi fâşii subţiri. Turnaţi apă într-o tigaie mică, cu fundul gros, apoi adăugaţi zahărul tos şi dizolvaţi-l la foc mic, amestecând constant. Puneţi cojile de portocale, acoperiţi parţial şi lăsaţi la foc domol 40-50 de minute, până se înmoaie. Luaţi tigaia de pe foc şi aşteptaţi ca siropul să se răcească.

Pentru a pregăti portocalele, tăiaţi-le baza şi partea de sus (inclusiv la cele trei fructe de la care aţi folosit coaja] şi îndepărtaţi pieliţa şi seminţele. Tăiaţi fiecare portocală felii transversale de 1 cm grosime. Aşezaţi feliile în straturi, pe farfurii separate, şi băgaţi-le la rece.

Acum preparaţi siropul caramel cu portocale, urmând instrucţiunile de la pagina anterioară. Lăsaţi-l să se răcească bine.

Pentru crema de sherry, într-un bol mare, bateţi smântână cu zahărul pudră până când se îngroaşă. Aromaţi cu sherry, după gust, şi continuaţi să bateţi până când smântână se întăreşte bine. Acoperiţi şi lăsaţi-o la rece până la servire.

Turnaţi siropul caramel cu portocale răcit peste feliile de portocale, apoi adăugaţi puţină cremă de sherry. Presăraţi deasupra câteva coji de portocală şi 2-3 frunze de mentă. Serviţi imediat.

Portocale în caramel cu cremă de sherry

Portocale în caramel cu cremă de sherry

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.