Portocale în caramel cu cremă de sherry
PrinteazaO reteta de portocale in caramel cu crema de sherry din: portocale, zahar, suc de portocale, coaja de portocale, zahar tos, smantana, sherry si menta.
- 6 portocale
- 75 g de zahăr nerafinat
- 100 ml de suc de portocale
Coji de portocale glasate:
- coaja tăiată felii subţiri de la 3 dintre portocalele de mai sus
- 250 ml de apă
- 150 g de zahăr tos
Cremă de sherry:
- 50 ml de smântână dulce
- 2 linguri de zahăr pudră, cernut
- 1-2 linguri de sherry (vin de Xeres]
- câteva fire de mentă, pentru ornat
Mod de preparare:
Pentru a prepara cojile de portocale glasate, îndepărtaţi toată partea albă din coajă, deoarece are un gust foarte amar, apoi tăiaţi fâşii subţiri. Turnaţi apă într-o tigaie mică, cu fundul gros, apoi adăugaţi zahărul tos şi dizolvaţi-l la foc mic, amestecând constant. Puneţi cojile de portocale, acoperiţi parţial şi lăsaţi la foc domol 40-50 de minute, până se înmoaie. Luaţi tigaia de pe foc şi aşteptaţi ca siropul să se răcească.
Pentru a pregăti portocalele, tăiaţi-le baza şi partea de sus (inclusiv la cele trei fructe de la care aţi folosit coaja] şi îndepărtaţi pieliţa şi seminţele. Tăiaţi fiecare portocală felii transversale de 1 cm grosime. Aşezaţi feliile în straturi, pe farfurii separate, şi băgaţi-le la rece.
Acum preparaţi siropul caramel cu portocale, urmând instrucţiunile de la pagina anterioară. Lăsaţi-l să se răcească bine.
Pentru crema de sherry, într-un bol mare, bateţi smântână cu zahărul pudră până când se îngroaşă. Aromaţi cu sherry, după gust, şi continuaţi să bateţi până când smântână se întăreşte bine. Acoperiţi şi lăsaţi-o la rece până la servire.
Turnaţi siropul caramel cu portocale răcit peste feliile de portocale, apoi adăugaţi puţină cremă de sherry. Presăraţi deasupra câteva coji de portocală şi 2-3 frunze de mentă. Serviţi imediat.
Portocale în caramel cu cremă de sherry
Pofta buna!