Portocale in caramel de miere

Printeaza

Portocale in caramel de miere din: portocale, suc de portocale, zahar, miere si nuca.

 

Ingrediente:

  • 4 portocale
  • 150 ml suc proaspat de portocale
  • 150 g zahar
  • 3 linguri miere
  • 100 g nuca

 

 

Mod de preparare:

Spalam portocalele sub un jet de apa rece dupa care le stergem cu un servet de bumbac.

Curatam portocalele de coaja, indepartam partea alba din interiorul fiecarei bucati de coaja, dupa care taiem in suvite subtiri coaja portocalei.

Punem cojile intr-o craticioara, le acoperim cu apa si le fierbem pentru 5 minute.

Le scurgem bine de apa din craticioara si le lasam cateva minute intr-o sita sa se racoreasca.

Intr-o alta craticioara punem la fiert, la foc mic, sucul de portocale, zaharul si coaja de portocala.

Fierbem siropul pentru 5-10 minute, pana se ingroasa putin.

Stingem focul, adaugam mierea, amestecam bine si lasa siropul sa se raceasca. Taiem portocalele in jumatati si le asezam in vasele in care le vom servi.

Turnam in fiecare vas sirop si coaja de portocala din belsug si presaram pe deasupra putina nuca tocata cu un cutit.

Lasam portocalele la frigider pentru 30 de minute inainte de a le servi.

 

Portocale in caramel de miere

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Desert

Cheesecake cu Crema de Portocale și Vanilie

Cheesecake cu Crema de Portocale și Vanilie din: biscuiti, unt, branza de vaci, smantana, zahar, oua, coaja si suc de portocale, extract de vanilie. Cu acest Cheesecake Cremos, veți experimenta o explozie de arome bogate și delicioase, într-un desert care cucerește cu siguranță inimile celor care îl gustă. Ingrediente pentru crusta: 200g biscuiți digestivi sau […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.