Portocale caramelizate cu frisca
PrinteazaPortocale caramelizate cu frisca din: portocale, vin, zahar pudra, scortisoara, frisca, menta.
- 2 portocale
- 40 ml lichior de portocale
- 200 ml vin alb dulce
- 3 linguri zahăr pudră
- 1 linguriţă scorţişoară
- 100 ml frişca
- frunze de mentă
Mod de preparare:
Curăţă portocalele de coajă, separă feliile şi curăţă-le de pieliţă, având grija să recuperezi sucul care se scurge.
Intr-un vas, cara-melizează zahărul. Adaugă portocalele, lichiorul, vinul şi sucul de portocale. Adaugă apoi scorţişoara şi lasă să dea câteva clocote.
Bate frişca spumă şi apoi pune-o într-un bol. Ornează cu scorţişoară şi frunze de mentă. Serveşte portocalele cu frişca.
Pofta buna!