Portocale caramelizate

Printeaza

Acest desert îndrăgit în restaurantele franţuzeşti şi italieneşti, se prepară foarte uşor în casă. Portocalele trebuie să fie zemoase, astfel încât ţineţi cont de sezonul lor.

Fructele se curăţă de coajă, se taie de-a latul, se scot sâmburii. Zahărul pentru sos se caramelizează într-o cratiţă şi poate fi aromatizat cu beţigaşe de scorţişoară sau cuişoare întregi.

Lichidul de culoarea chihlimbarului se toarnă peste feliile de portocală. Coaja de portocală este fiartă în câteva ape, apoi rasă fin şi folosită ca ornament.

Desertul este delicios cu îngheţată, cu cremă de ou, un mousse de ciocolată amăruie sau cu un souffle fierbinte de portocale.

Portocalele caramelizate, servite la temperatura camerei sau răcite bine, sunt deosebit de revigorante după o masă copioasă.

 

Portocale caramelizate

Portocale caramelizate

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.