Portocale in aluat de clatite

Printeaza

Portocale in aluat de clatite

Portocale in aluat de clatite din: portocale, zahar, zeama de lamaie.

Ingrediente:

  • 2 portocale mari
  • 100 g zahar pudra
  • putina zeama de lamiie

 

Ingrediente aluat: 1 pahar lapte diluat cu apa sau sifon, 2 oua, 125 g faina, zahar vanilat, ulei, sare

 

Mod de preparare:

Se curata portocalele de coaja galbena si de pielita alba, se taie felii, se scot simburii, se preasara cu putin zahar pudra si se stropesc cu citeva picaturi de zeama de lamaie.

Se prepara aluatul de clatite: se bat cu telul ouale, se amesteca cu toata faina deodata, se subtiaza cu laptele rece la care se adauga la nevoie apa sau sifon.

Se bate bine pina cind se obtine un aluat omogen mai gros.

Se inmoaie feliile de portocale in acest aluat curgator si se prajesc repede in ulei incins.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.