Portocale in aluat de clatite
PrinteazaPortocale in aluat de clatite din: portocale, zahar, zeama de lamaie.
Ingrediente:
- 2 portocale mari
- 100 g zahar pudra
- putina zeama de lamiie
Ingrediente aluat: 1 pahar lapte diluat cu apa sau sifon, 2 oua, 125 g faina, zahar vanilat, ulei, sare
Mod de preparare:
Se curata portocalele de coaja galbena si de pielita alba, se taie felii, se scot simburii, se preasara cu putin zahar pudra si se stropesc cu citeva picaturi de zeama de lamaie.
Se prepara aluatul de clatite: se bat cu telul ouale, se amesteca cu toata faina deodata, se subtiaza cu laptele rece la care se adauga la nevoie apa sau sifon.
Se bate bine pina cind se obtine un aluat omogen mai gros.
Se inmoaie feliile de portocale in acest aluat curgator si se prajesc repede in ulei incins.
Pofta buna!