Portocale in caramel cu frisca

Printeaza

Portocale în caramel: portocale, zahar, zahar vanilat, migdale, frisca.

Ingrediente:Portocale_in_caramel_cu_frisca

  • 3 portocale
  • 300 g zahăr cristale
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • solzi de migdale prăjite
  • sau spumă de frişcă pentru servire

 

 

 

Mod de preparare:

Speli portocalele bine, razi coaja pe răzătoarea cu găuri mari, astfel încât să iasă ca nişte fâşii, iar miezul portocalelor îl feliezi. Caramelizezi zahărul, iar în aceas­tă baie de caramel treci mai întâi, repede, coaja de portocale, apoi şi feliile de fructe. Le laşi câteva secunde, apoi le pui pe o jumatate farfurie.

Caramelul rămas îl amesteci cu puţină zeamă de portocale şi zahă­rul vanilat şi prepari un sirop pe care îl torni peste feliuţele de portocale.

Ornezi cu coaja de portocale şi eventual cu solzi de migdale prăjite, iar la servire adaugi frişcă sau îngheţată de vanilie.

Portocale in caramel cu frisca

Portocale_in_caramel_cu_frisca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.