Portocale in caramel cu frisca
PrinteazaPortocale în caramel: portocale, zahar, zahar vanilat, migdale, frisca.
- 3 portocale
- 300 g zahăr cristale
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- solzi de migdale prăjite
- sau spumă de frişcă pentru servire
Mod de preparare:
Speli portocalele bine, razi coaja pe răzătoarea cu găuri mari, astfel încât să iasă ca nişte fâşii, iar miezul portocalelor îl feliezi. Caramelizezi zahărul, iar în această baie de caramel treci mai întâi, repede, coaja de portocale, apoi şi feliile de fructe. Le laşi câteva secunde, apoi le pui pe o jumatate farfurie.
Caramelul rămas îl amesteci cu puţină zeamă de portocale şi zahărul vanilat şi prepari un sirop pe care îl torni peste feliuţele de portocale.
Ornezi cu coaja de portocale şi eventual cu solzi de migdale prăjite, iar la servire adaugi frişcă sau îngheţată de vanilie.
Portocale in caramel cu frisca
Pofta buna!