Portocale in caramel
PrinteazaPortocale in caramel
Ingrediente:
- 4 portocale
Pentru sos caramel:
- 100 g zahăr
- 1 lingură cu unt
- 250 g frişca bătută
Preparare:
Curăţă cu grijă portocalele şi taie-le apoi pe jumătate. Intr-o crăticioară caramelizează zahărul. Adaugă apoi untul şi lasă să se topească, amestecând continuu.
La sfârşit adaugă frişca bătută şi amestecă până se încorporează bine. Lasă să se răcească puţin, după care toarnă treptat peste jumătăţile de portocală.
Serveşte numai după ce sosul caramel s-a răcit complet.
In loc de sos caramel poţi să foloseşti sos de ciocolată. Topeşte 100 g ciocolată şi amestec-o cu 1 lingură cu unt.
Portocale in caramel
Pofta buna!
Arata interesant desertul asta cu portocale. Merita sa-l probez.