Portocale in sos caramel si frisca

Printeaza

Portocale in sos caramel si frisca din: portocale, zahăr, apă, frişcă, unt.

Portocale_in_sos_caramel_si_frisca

Ingrediente:

  • 4 portocale
  • 3 linguri zahăr
  • apă
  • 200 ml frişcă
  • 1 linguriţă unt

 

 

 

Mod de preparare:

Se taie coaja de la portocale, având grijă să nu rămână partea albă. Se taie în fâşii şi se fierbe în două-trei ape, pentru a nu fi amare.

Cine agreează gustul amar le poate fierbe numai o dată.

Se pune coaja de portocală cu puţină apă, unt, zahăr într-o tigaie şi se caramelizează.

Se taie portocalele în felii rotunde, apoi se aşază feliile pe un platou.

Deasupra se toarnă sosul din coaja de portocală şi se ornează cu frişcă.

Portocale in sos caramel si frisca

Portocale_in_sos_caramel_si_frisca

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Parfait de ciocolata cu zmeura

Parfait de ciocolata cu sos de mandarine

Parfait de ciocolata cu sos de mandarine din: ciocolata, oua, lichior de portocale, zahar, frisca, praf chili, cacao, suc de portocale si compot de mandarine.   Ingrediente: 180 g ciocolată 2 gălbenuşuri 1 ou 1 lingură lichior de portocale 50 g zahăr fin 250 ml frişcă 1 praf chili cacao Sos: 40 g zahăr fin […]

 

Tort de ciocolata cu inghetata de portocale

Tort de ciocolata cu inghetata de portocale din:  ciocolată menaj, oua, unt, zahar, faina, cuisoare macinate, sare, portocale, frişcă. Ingrediente: 150 g ciocolată menaj 3 ouă 100 g unt 250 g zahăr 150 g făină 2 cuişoare măcinate sare Pentru îngheţată de portocale: 4 portocale 3 gălbenuşuri 60 g zahăr 200 ml frişcă Mod de preparare: […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.