Portocale cu sos de ciocolata

Printeaza

O reteta delicioasa de portocale cu sos de ciocolata, zahar brun, cacao, ciocolata nPortocale cu sos de ciocolataeagra, unt, lapte, alune, oua, esenta de rom.

Ingrediente:

  • 200g zahăr brun
  • 150g cacao
  • 100 g ciocolată neagră
  • 80g unt
  • 80 ml lapte
  • 50 g alune nesărate
  • 4 portocale
  • 2 ouă
  • 1 lingură de esenţă de rom

Mod de preparare:

Portocalele se aşază câte două pe farfurie. Alunele se taie şi se rumenesc într-o tigaie câteva minute.

Se pune un vas la bain- marie, iar în el se rup bucăţi de ciocolată neagră, adăugându-se şi untul. Se separă gălbenuşurile de albuşuri.

Când ciocolata s-a topit, se adaugă gălbenuşurile de la cele două ouă. Se amestecă zahărul brun cu cacao şi se adaugă peste ciocolată. Se omogenizează compoziţia.

In timp ce se amestecă uşor, în ciocolata topită se toarnă laptele şi esenţa de rom. Se lasă încă 10 minute la foc mic, iar apoi se adaugă alunele rumenite.

Sosul se toarnă peste portocale şi se lasă câteva minute la răcit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.