Portocale sufle
PrinteazaPortocale sufle din: portocale, zahar, oua.
Ingrediente:
- 4 portocale mari
- 80 g zahăr pudră
- 4 ouă
Mod de preparare:
Tăiaţi portocalele pe trei sferturi şi goliţi-le de interior cu ajutorul unei linguriţe. Treceţi pulpa portocalelor printr-o sită, apoi puneţi totul într-o cratiţă. Adaugaţi o linguriţă de coajă de portocală tăiată foarte fin.
Adăugaţi zahărul şi puneţi totul la foc mic pentru câteva minute. Luaţi compoziţia de pe foc, lăsaţi-o să se răcească puţin, după care amestecaţi-o cu gălbenuşul ouălor. Bateţi albuşurile bine şi încorporaţi-le şi pe acestea în compoziţie, progresiv.
Cu această compoziţie garnisiţi portocalele golite anterior. Daţi totul la cuptor, la un foc potrivit şi coaceţi aceste portocale ca pe sufleurile obişnuite. Aşezaţi-le apoi pe o farfurie şi serviţi-le imediat.
Poftă bună!
Merita incercata reteta asta