O reteta de portocale umplute cu orez din: portocale, orez, lapte, zahar, zahar vanilat, esenta de vanilie si dulceata de fructe. Ingrediente: 4 portocale 1 cana cu orez (bob rotund) 1 l lapte 5 linguri cu zahar 2 pliculete cu zahar vanilat esenta de vanilie dulceata de fructe Mod de preparare: Pune la fiert […]
Portocale umplute cu capsune
PrinteazaPortocale umplute cu capsune din: portocale, lapte dulce, albusuri, frisca, capsune, gelatina, limeta, zahar vanilinat, zahar, fulgi de porumb, menta.
- un kg de portocale
- 150 ml lapte dulce
- doua albusuri
- 150 ml frisca
- 350 g capsune
- 15 g gelatina
- o limeta
- doua pliculete zahar vanilinat
- 50 g zahar
- 25 g fulgi de porumb
- menta
Mod de preparare:
Intr-o cana se pune la inmuiat gelatina in putin lapte rece, apoi se dizolva la bain-marie.
Intr-un bol separat se presara jumatate din cantitatea de capsune si pulpa de la portocalele taiate in jumatati.
Se paseaza pana se obtine un piure mai gros, se trece prin strecuratoare si sucul obtinut se pune intr-un bol de plastic, amestecandu-se cu sucul de limeta.
Separat se mixeaza frisca, se amesteca bine cu albusurile mixate, laptele ramas, sosul de fructe si gelatina racita.
Se adauga zaharul si zaharul vanilinat, se toarna compozitia obtinuta in cojile de portocale si se introduc la rece circa trei ore.
Se decoreaza cu fulgi de porumb, frunze de menta sau menta tocata, capsune intregi sau taiate jumatati si se servesc.
Pofta buna!
poate iti place si:
Portocale umplute cu orez
Pofta buna!
Foarte buna ideea de desert