Portocale umplute cu orez
PrinteazaO reteta de portocale umplute cu orez din: portocale, orez, lapte, zahar, zahar vanilat, esenta de vanilie si dulceata de fructe.
- 4 portocale
- 1 cana cu orez (bob rotund)
- 1 l lapte
- 5 linguri cu zahar
- 2 pliculete cu zahar vanilat
- esenta de vanilie
- dulceata de fructe
Mod de preparare:
Pune la fiert laptele cu zahărul, zahărul vanilat şi un praf de sare. Separat, spală bine orezul, adaugă-l peste laptele fierbinte.
Ca să nu se prindă de fundul vasului, amestecă din când în când. La final, aromatizează cu câteva picături de esenţă de vanilie.
Spală bine portocalele şi şterge-le cu un şervet curat. Taie portocalele pe jumătate şi, cu ajutorul unei linguriţe, îndepărtează pulpa.
Umple portocalele cu orezul şi serveşte cu dulceaţă deasupra.
Portocale umplute cu orez
Pofta buna!