O reteta de portocale umplute cu orez din: portocale, orez, lapte, zahar, zahar vanilat, esenta de vanilie si dulceata de fructe. Ingrediente: 4 portocale 1 cana cu orez (bob rotund) 1 l lapte 5 linguri cu zahar 2 pliculete cu zahar vanilat esenta de vanilie dulceata de fructe Mod de preparare: Pune la fiert […]
Portocale umplute cu fructe uscate
PrinteazaPortocale umplute cu fructe uscate din: portocale, curmale, smochine, lichior de portocale, miere, lamaie, esenta de vanilie, scortisoara, galbenusuri, zahar pudra, lapte, baton de vanilie.
- 8 portocale
- 12 curmale
- 12 smochine
- 50 ml lichior de portocale
- 50 g stafide
- 1 lingura miere
- 1 lamaie
- 1/2 fiola esenta de vanilie
- 1/2 lingurita scortisoara
- 2 galbenusuri
- 50 g zahar pudra
- 250 ml lapte
- 1/2 baton de vanilie
Mod de preparare:
Scoti samburii curmalelor. Pui stafidele la inmuiat in apa si cateva picături de esenta de vanilie.
Toci curmalele si smochinele in bucati mici. Le amesteci cu stafidele scurse, zeama de lamaie, lichiorul de portocale si mierea.
Le lasi la macerat pentru 2 ore.
Pregatesti crema, freci spuma galbenusurile cu zaharul pudra. Pui la fiert 100 ml lapte impreuna cu batonul de vanilie.
Fierbi la bain-marie galbenusurile cu restul de lapte, amestecand continuu, iar cand se ingroasa incorporezi treptat laptele aromat.
Tai cate un capac fiecarei portocale. Scoti miezul, indepartezi coaja alba si le tai in bucati, apoi le amesteci cu fructele macerate.
Umpli portocalele cu amestecul de fructe. Pui deasupra crema de vanilie cu ajutorul şprisului si presari scortisoara.
Portocale umplute cu fructe uscate
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!