Portocale umplute cu jeleu

Printeaza

O reteta delicioasa de portocale cu: limeta, zahar tos, foi de gelatina, capsuni, zahar vanilat, menta, frisca, sos de ciocolata.

 

Ingrediente:

  • 8 portocale
  • o limetă
  • 400 g zahăr tos
  • 7 foi de gelatină
  • 200 g căpşuni
  • un pliculeţ zahăr vanili­nat
  • mentă proaspătă
  • frişcă
  • sos de ciocolată

 

Mod de preparare:

Portocalele se spală bine, se şterg cu un şervet şi se taie în jumătăţi.

Se scoate miezul, având grijă să nu se rupă coaja.

Pulpa se presează ca să se obţină sucul, cântărind să fie 300 ml.

Se pune sucul într-o oală împreună cu zahărul tos, zahărul vanilinat şi se fierbe.

După ce a dat în clocot se ia de pe foc, se adaugă gelatina înmuiată în puţină apă rece, sucul de limetă şi se amestecă.

Se lasă să se răcească, se pun bucăţi decăpşuni în jumătate din cojile de portocale şi se toarnă jeleu.

Restul de jeleu se toarnă în cojile de portocale rămase, se aşază toate cojile pe o tavă şi se introduc la rece pentru minimum trei ore.

Când jeleul este închegat şi nu mai curge, se ia fiecare coajă de portocală umplută şi se taie felii cu un cuţit ascuţit. Se servesc simple, cu frişcă amestecată cu mentă tocată sau frişcă cu sos de ciocolată.

 

Pofta buna!

 


poate te intereseaza si:

Jeleu de coarne aromat

Jeleu simplu de portocale rosii

Jeleu simplu de portocale rosii din: suc de portocale, zahar. Ingrediente: 500 ml suc de portocale roşii 500 g zahăr gelifiant 1:1     Mod de preparare: Puteţi stoarce portocalele în casă sau puteţi opta pentru suc din co­merţ. Aveţi grijă, însă, să nu cum­păraţi nectar, ci suc. Amestecaţi-l cu zahărul, puneţi la fiert până […]

Jeleu de citrice

Jeleu de portocale si Prosecco

Jeleu de portocale si Prosecco din: gelatina, portocale, portocale rosii, zahar, Prosecco, smantana, zahar vanilat, iaurt, lamaie, roinita. Ingrediente: 5 foi de gelatină albă . 6 portocale 250 ml suc de portocale roşii 250 g zahăr 200 ml vin spumant Prosecco 150 ml smântână dulce 1 lingură de zahăr vanilat 150 g iaurt natur 1 […]

Jeleu de roşii pe mozzarella

Jeleu de portocale rosii

Jeleu de portocale rosii din: gelatina, portocale, suc de portocale, prosecco, smantana, zahar, iaurt, roinita. Ingrediente: 5 foi de gelatină albă 6 portocale 250 ml suc de portocale roşii 750 g zahăr 200 ml prosecco (vin spumant) 150 ml smântână pentru gătit 1 lingură de zahăr vanilat 150 g iaurt natural 1 lingură de zeamă […]

Tort cu crema de vanilie, portocale si jeleu

Tort cu crema de vanilie, portocale si jeleu din: ouă, zahar, faina, esenta de portocale, suc de porto­cale, budincă de vanilie, lapte, esenţă de vanilie, frişcă lichidă, gelatină, budincă de frişcă, suc de morcov, măr şi portocale, ciocolată albă, suc natural din portocale, felii de portocale, nuca de cocos. Ingrediente pentru blat: 8 ouă câte 8 linguri zahăr şi făină 1 plic praf de copt […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.