Portocale umplute
PrinteazaPortocale umplute
Ingrediente:
- 8 portocale
- 400 ml lapte dulce
- un plic cu budincă de vanilie din comerţ
- două lămâi verzi
- o păstaie de Vanilie
- 300 g nucă de cocos
- 50 g zahăr tos
- o linguriţă de pudră de scorţişoară
- un vârf de cuţit de sare
Preparare:
Portocalele se spală, se şterg cu un şervet şi se decupează un capac. Se scoate miezul cu o linguriţă, se taie mărunt şi se pune într-o strecurătoare. Praful de budincă se amestecă bine cu puţin lapte şi se dizolvă.
Restul de lapte se pune la fiert împreună cu zahărul tos, păstaia de vanilie tăiată în jumătăţi şi sarea. După ce laptele a început să fiarbă se adaugă budinca dizolvată şi se amestecă încontinuu până când budinca s-a îngroşat.
Se opreşte focul, se lasă să se răcească puţin budinca, apoi se amestecă bine cu pudra de scorţişoară şi nuca de cocos. Se lasă să se răcească complet, se umplu portocalele golite cu puţină cremă, se pune miezul scurs de suc şi din nou cremă. Se decorează cu felii de lămâie verde şi se servesc.
Portocale umplute
Pofta buna!