Portofele cu branza de capra
PrinteazaPortofele cu branza de capra din: faina, lapte, oua, ulei, drojdie, sare, zahar, branza de capra, smantana, mascarpone, lamaie.
Ingrediente:
- 200 g făină
- 50 ml lapte
- 1 ou
- 1 lingură de ulei
- 5 g drojdie
- 5 g sare
- 1 gălbenuş (pentru uns)
- zahăr pudră
Pentru umplutură:
- 200 g brânză de capră moale
- 50 g zahăr pudră
- 2 linguri de smântână
- 2 linguri de mascarpone
- 1 ou
- 1 linguriţă de coajă de lămâie
Mod de preparare:
Dizolvă drojdia în lapte călduţ, încorporeaz-o în făină şi adaugă restul ingredientelor. Incorporează uleiul.
Frământă cât să obţii o cocă moale, care să nu se lipească de mână.
Lasă la dospit 0 oră.
Amestecă ingredientele pentru umplutură. împarte coca în câteva bucăţi, întinde-le pe rând, pune la mijloc amestecul de brânză şi înveleşte.
Aşază-le într-o tavă, lasă-le la crescut 30 de minute, unge-le cu gălbenuş şi coace-le până se auresc.
La servire, pudrează zahăr.
Portofele cu branza de capra
Pofta buna!