Portofele cu branza
PrinteazaO reteta de portofele cu branza din: branza de vaci, zahar pudra, ou, faina, drojdie, zahar, ulei si sare.
- 300 g branza de vaci
- 2 linguri cu zahar pudra
- 1 ou
pentru aluat:
- 500 g faina
- 275 apa calduta
- 1 pliculet cu drojdie uscata
- 1 lingura cu zahar
- 4 linguri cu ulei
- sare
Mod de preparare:
într-un castron, amestecă făina proaspăt cernută cu un praf de sare şi drojdia uscată. Fă în mijloc o adâncitură şi toarnă treptat uleiul şi apa călduţă.
Frământă toate aceste ingrediente până obţii un aluat numai bun de întins. Acoperă aluatul şi lasă-l la crescut 30-40 de minute.
Separat, freacă brânza cu zahărul pudră până când se topeşte, apoi încorporează oul bătut bine.
Intinde aluatul în bucăţi rotunde şi pune în mijloc câte o lingură din amestecul de brânză. Pliază-le şi presează-le bine pe margine şi rumeneşte-leîn baie de ulei.
Scoate-le pe hârtie absorbantă şi serveşte-le cu zahăr pudră din belsug.
Portofele cu branza
Pofta buna!
Incoming search terms:
- portofele cu branza