Portofele cu branza si pere

Printeaza

Portofele cu branza si pere din: aluat, branza dulce, zahar, scortisoara, zahar, pere, unt, ou.

Ingrediente:

  • 400 g aluatPortofele_cu_branza_si_pere pentru foitaj
  • 200 g brânză dulce
  • 2 linguri zahăr brun
  • scorţişoară
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 2 pere
  • 20 g unt
  • 1 gălbenuş
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor

 

Mod de preparare:

Decojeşti perele, le scoţi cotoarele şi le tai în cubuleţe. Căleşti perele la foc mic, împreună cu untul şi zahărul şi amesteci uşor până când se înmoaie uşor şi se caramelizează.

Iei vasul de pe foc, presari scorţişoara şi omogenizezi.

Amesteci brânza cu gălbenuşul şi zahărul vanilinat, apoi încorporezi delicat perele călite. Intinzi foitajul şi îl tai în pătrate de 12-15 cm. Repartizezi umplutura pe pătrate, aduci colţurile opuse către mijloc şi le presezi uşor între degete, să nu se desfacă.

Aşezi portofelele în tavă, pe hârtie de copt. Introduci tava în cuptor, la foc mediu, pentru 25 de minute, până se rumenesc. După ce s-au răcit, le pudrezi cu zahăr cu aromă de vanilie.

 

Portofele cu branza si pere

Portofele_cu_branza_si_pere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.