Portofele cu branza si stafide
PrinteazaPortofele cu branza si stafide din: faina, oua, drojdie, sare, lapte, zahar, unt, branza de vaci, smantana, lamaie, gris, stafide, coniac.
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 2 gălbenuşuri
- 25 g drojdie
- 1 praf sare
- 300 ml lapte
- 100 g zahăr
- 100 g unt topit
Pentru umplutură:
- 250 g brânză de vaci
- 2 ouă
- 60 ml smântână
- coaja de la 1 lămâie
- 50 g zahăr
- 30 g gris
- 1 ou pentru uns
- 50 g stafide
- 100 ml coniac
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia în laptele călduţ, adaugi puţină făină şi o laşi la crescut. Freci cele 2 gălbenuşuri cu zahărul, pui maiaua, făina şi praful de sare.
Torni untul, în fir subţire, şi frămânţi până când aluatul se dezlipeşte de pe degete şi-l laşi la dospit. Laşi stafidele la înmuiat în coniac, cam 15 minute.
Pentru umplutură, amesteci toate ingredientele. întinzi aluatul, pe masa presărată cu făină, în foaie, decupezi 6 cerculeţe miri cu un pahar. Frămânţi la loc si întinzi iar foaia.
Tai pătrate, le umpli cu compoziţia de brânză cu stafide, le uneşti colţurile opuse, două câte două, şi aşezi deasupra fiecăruia câte un cerculeţ decupat. Le aşezi într-o tavă tapetată.
Ungi portofelele cu oul bătut şi le dai la cuptorul încins, în prealabil, la foc potrivit, până când se rumenesc.
Portofele cu branza si stafide
Pofta buna!