Portofele cu branza si stafide

Printeaza

Portofele cu branza si stafide din: faina, oua, drojdie, sare, lapte, zahar, unt, branza de vaci, smantana, lamaie, gris, stafide, coniac.

Ingrediente:Portofele_cu_branza_si_stafide

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 2 gălbenuşuri
  • 25 g drojdie
  • 1 praf sare
  • 300 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 100 g unt topit

Pentru umplutură:

  • 250 g brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 60 ml smântână
  • coaja de la 1 lămâie
  • 50 g zahăr
  • 30 g gris
  • 1 ou pentru uns
  • 50 g stafide
  • 100 ml coniac

 

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia în laptele călduţ, adaugi puţină făină şi o laşi la crescut. Freci cele 2 gălbenuşuri cu zahărul, pui maiaua, făina şi praful de sare.

Torni untul, în fir subţire, şi frămânţi până când aluatul se dezlipeşte de pe degete şi-l laşi la dospit. Laşi stafidele la înmuiat în coniac, cam 15 minute.

Pentru umplutură, amesteci toate ingredientele. întinzi aluatul, pe masa presărată cu făină, în foaie, decupezi 6 cerculeţe miri cu un pahar. Frămânţi la loc si întinzi iar foaia.

Tai pătrate, le umpli cu compoziţia de brânză cu stafide, le uneşti colţurile opuse, două câte două, şi aşezi deasupra fiecăruia câte un cerculeţ decupat. Le aşezi într-o tavă tapetată.

Ungi portofelele cu oul bătut şi le dai la cuptorul încins, în prealabil, la foc potrivit, până când se rumenesc.

Portofele cu branza si stafide

Portofele_cu_branza_si_stafide

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.