Portofele cu carne si legume
PrinteazaPortofele cu carne si legume din: ceapa, usturoi, ulei, carne tocata de vita, morcov, porumb, ciuperci, sare, piper, boia, grasime, sos Tabasco, foi yufka, grasime, oua.
- 1 ceapă mică (şalotă)
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri de ulei
- 150 g carne tocată de vită
- 1 morcov
- 50 g ciuperci champignon
- 100 g boabe de porumb din conservă
- sare
- piper
- 1 linguriţă de boia dulce
- 3 picături de sos Tabasco
- 200 g foi yufka (foietaj)
- grăsime pentru tava de copt
- 2 gălbenuşuri
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se toacă mărunt. Se încinge uleiul într-o tigaie, în care se călesc apoi ceapa şi usturoiul, până devin sticloase. Se adaugă catnea tocată şi se prăjeşte, până începe să se fărâmiţeze.
Se curăţă morcovii şi se taie cubuleţe. Se şterg ciupercile cu un şervet umed şi se toacă. Se scurge zeama din conserva de porumb.
Se adaugă bucăţelele de morcovi şi de ciuperci la carnea tocată şi se prăjeşte întregul amestec circa 5 minute. La final, se amestecă şi boabele de porumb şi se asezonează compoziţia cu sare, piper, boia şi sos Tabasco, după gust.
Se încinge cuptorul în prealabil la 180 °C (ventilator 160 °C). Se întinde foie-tajul, se unge cu puţină apă, după care se taieîn fâşii de 10 cm lăţime. Pe jumătatea fiecărei fâşii se întind 2 linguriţe de umplutură, apoi se împachetează fiecare fâşieîn rulouri lunguieţe, pornind de la capăt.
Se unge cu grăsime o tavă de copt, pe care se aşează apoi portofelele cu carne tocată. Se bat gălbenuşurile şi se ung rulourile. Portofelele se ţin la cuptor circa 25 de minute, apoi se servesc împreună cu brânză de vaci cu ierburi aromatice.
Pofta buna!
Imi place!