Portofele cu ciocolata
PrinteazaPortofele cu ciocolata din: ciocolata, oua, zahar, faina, unt, ulei, drojdie de bere, lapte.
- 100 g ciocolata rasa (sau 1 lingura de cacao)
- 7 oua
- 300 g zahar
- 500 g faina
- 100 g unt
- 100 g ulei
- 70 g drojdie de bere
- 500 ml lapte
Mod de preparare:
lntr-un castron, prepari intai maiaua. Freci drojdia cu o lingura de zahar, adaugi 2 linguri de apa cal-duta si faina pana vei obtine consistenta smantanii.Lasi la loc cald sa creasca, aproximativ 30 de minute.
Amesteci maiaua cu 1 ou si 2 galbenusuri, praful de sare, restul de zahar si restul de faina. Framantati 10 minute, apoi adaugi untul topit in uleiul cald si continui framantatul pana cand aluatul face basi-cufe. Lasi la crescut aproximativ o ora. Intre timp, prepari crema de ciocolata.
In laptele clocotit cu zahar, adaugi ouale amestecate cu zeamil (sau faina) si lasi sa fiarba pana se ingroasa.
Intinzi o foaie de aluat pe planseta pudrata cu faina si tai patrate cu latura de 12 cm.
In mijlocul fiecarui patrat pui o lingura de crema de ciocolata (rece) si impaturesti colturile, ca la plic. Le asezi in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, le lasi sa mai creasca 15 minute, le ungi cu galbenus batut cu apa rece si le coci la foc potrivit.
Pofta buna!