Portofele cu ciuperci si ardei
PrinteazaPortofele cu ciuperci si ardei din: oua, faina, apa minerala, sare, ardei, ciuperci, ceapa, vanata, dovlecel, rosii, piept de pui, ulei.
- 3 ouă
- 400 g făină
- 750 ml – 1 l apă minerală
- un praf de sare
Pentru umplutura:
- 2 ardei graşi (roşu şi galben)
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 vânătă
- 1 dovlecel
- 6-7 roşii cherry
- 300 g ciuperci proaspete
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 700 g piept de pui dezosat
- 1 lingură cu ulei de măsline
- 2 linguri cu codiment din legume uscate
Mod de preparare:
Prepară mai întâi aluatul pentru clătitele-portofel. Bate ouăle spumă, adăugând sare, apa minerală şi făina treptat, până obţii un aluat de consistenta smântânii. Prăjeşte clătitele, apoi lasă-le deoparte.
Curăţă legumele şi taie-le cubuleţe, apoi procedează la fel cu carnea, încinge uleiul şi pune carnea la prăjit, dar nu foarte tare, ci atât cât să-şi schimbe culoarea.
Adaugă legumele tăiate cuburi (ceapă, ardei, ciuperci, vânătă, dovlecel), apoi condimentul şi lasă-le să fiarbă în sucul lor vreo 10-15 minute.
Când sunt gata fierte, presară pătrunjel verde şi umple clătitele cu acest amestec.
Pofta buna!