Portofele cu cremă de urzici şi ciocolata
PrinteazaPortofele cu cremă de urzici şi ciocolata: foaie de aluat, piure de urzici, zahar pudra, ciocolata neagra, zahar pudra, esenta de flori de portocal, ou.
- 1 foaie de aluat fraged
- 3 linguri piure de urzici
- 3 linguri zahăr pudră
- 50 g ciocolată neagră mărunţită cu cuţitul
- 1 linguriţă esenţă de flori de portocal sau de lămâie
- 1 gălbenuş
Mod de preparare:
Intinzi foaia pe masă şi tai forme rotunde zimţate. Omogenizezi bine urzicile cu zahărul, ciocolata şi esenţa de lămâie sau flori de portocal. Compoziţia o distribui în mod egal pe formele decupate din aluat şi acoperi, îndoind fiecare formă pe din două.
Presezi bine marginile, să nu iasă umplutura şi aşezi portofelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Ungi portofelele cu gălbenuş şi le dai la cuptorul încins, timp de 20-25 de minute, până se rumenesc. Sunt foarte bune, iar din combinaţia ciudată de urzici şi ciocolată persistă doar gustul ciocolatei.
Pofta buna!