Portofele cu cremă de urzici şi ciocolata

Printeaza

Portofele cu cremă de urzici şi ciocolata: foaie de aluat, piure de urzici, zahar pudra, ciocolata neagra, zahar pudra, esenta de flori de portocal, ou.

Ingredienter:Portofele cu cremă de urzici şi ciocolata

  • 1 foaie de aluat fraged
  • 3 linguri piure de urzici
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 50 g ciocolată neagră mărunţită cu cuţitul
  • 1 linguriţă esenţă de flori de portocal sau de lămâie
  • 1 gălbenuş

 

Mod de preparare:

Intinzi foaia pe masă şi tai forme rotunde zimţate. Omogenizezi bine urzicile cu zahărul, ciocolata şi esenţa de lămâie sau flori de portocal. Compoziţia o distribui în mod egal pe formele decupate din aluat şi acoperi, îndoind fie­care formă pe din două.

Presezi bine marginile, să nu iasă umplu­tura şi aşezi portofelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Ungi portofelele cu gălbenuş şi le dai la cuptorul încins, timp de 20-25 de minute, până se rumenesc. Sunt foarte bune, iar din combinaţia ciudată de urzici şi ciocolată per­sistă doar gustul ciocolatei.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.